Geschiedenis

Heerenmanagement Dispuut IKTINOS Tilburg

Sinds 19 februari 1964 bestaat het dispuut Iktinos. Voor die tijd waren er al langer plannen voor een dispuut, maar het moest nog even op zich laten wachten. Op 19 februari, tijdens een koude winteravond zaten de oprichters rond de tafel. Hier zijn ze begonnen met het schrijven van de originele statuten. Tijdens deze avond werd tevens ook de naam van het dispuut bedacht, een keuze uit een voorstel van vier namen. De naam Iktinos komt voort uit een zeer succesvolle bouwheer uit de Griekse oudheid. Onder meer heeft hij het boegbeeld van Athene gebouwd: het Parthenon.

Op 19 maart 1965 werd het eerste dispuutsfeest georganiseerd, dat natuurlijk succesvol werd afgesloten. Na dit succesvolle feest, zijn er in de oude sociƫteit nog veel meer feesten georganiseerd, waarbij er natuurlijk voldoende drank werd genuttigd.

Over de inmiddels ruim 50 jaar dat het dispuut bestaat, zijn er ook de nodige lustrum feesten gehouden. Jazeker, het dispuut bestaat inmiddels al ruim 50 jaar! Nog steeds zijn we te vinden in Tilburg en omstreken, op de HTS dat inmiddels Avans Hogeschool wordt genoemd.

De soos onder de HTS is al vele jaren een feit. De plannen werden destijds opgezet door dispuut Iktinos en multidispuut Bakker, onder leiding van de directie van de HTS. De bardiensten werden destijds ook gedraaid door de leden van deze twee disputen. Het doel? Voornamelijk om de relatie tussen studenten onderling en met docenten te verbeteren. Ook was de wens dat in de toekomst andere disputen hier zouden vergaderen. In deze kroeg heeft zich een studenten vereniging ontwikkeld, genaamd SV Totus. In 1992 besloot Iktinos om zich als dispuut aan te melden bij Totus.